×
 x 

Handlekurv er tom

Norwegian Colour Senter AS

punkter

Essendrops gate 3, 0368 Oslo
Pb 5058 Majorstuen, 0301 Oslo

Le Corbusier headerkampanje Fb norwegiancoloursenter ncs

Kurset gir en innføring i Le Corbusiers teorier om farge i maleri og arkitektur, og spesielt hvordan han praktiserte disse idéene i arkitekturen.

 NCS Fargeskolen kurs Basis
illustr.: Anette L'orange

Kursbeskrivelse

Det blir fokus på systemet “The Colour Keyboards” (Fargeklaviaturet) som han utviklet for tapetfabrikken Salubra i 1931 og 1959, bl.a for å hjelpe forbrukere og fagfolk til å skape gode romlige stemningspaletter.

Første halvdel av kursdagen er viet teori/foredrag om Le Corbusier´s idéer og fargebruk i ulike sammenhenger over tid samt materialiteten, med en rekke eksempler.
Det blir samtaler om en konstruktiv og riktig bruk av hans materiale i dag, bl.a i lys av bærekraft.
(Fysisk kurs: Annen halvdel blir praktisk arbeid/utprøving og eksperimentering i forhold til det innledende materialet)

 

Le Corbusier
Allerede i 1921 hadde Le Corbusier skissert et logisk strukturert system for arkitektonisk fargebruk. Hans tidlige filosofi omhandlet maleriet og bruk av farger i artikuleringen av lys, skygge og volum (chiaroscuro).

For Le Corbusier var fargevalg en materialbasert, funksjonell vurdering og bestemte pigmenter fikk ulike «oppdrag» i hans program.
De skulle fremheve dybde eller vekt, skape atmosfære, understreke helhet eller artikulere rom og volum på ulike måter. Han fulgte ikke objektive analyser for harmoniske fargerelasjoner for å oppnå stemninger, slik det ble framsatt av fargeteoretikere som Wilhelm Ostwald. Ved å velge bort abstrakte modeller og i stedet blande seg fram med pigmenter og bindemidler i henhold til egen strategi, bygget han bro mellom kunstnerisk praksis og arkitektur.  • Kursavgift Fysisk kurs, kr 3.900 pr. deltager inkl. lunsj/forfriskninger 
  • Tid Fysisk kurs, 1 dag - kl. 10:00-15:30
  • Sted NCS - Norges FargeAkademi, kurslokaler på Majorstuen i Oslo
  • Kurspoeng, 2,5 kurspoeng. Bli Sertifisert Fargerådgiver, 20 kurspoeng
  • Forkunnskaper Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å delta på kurset
  • Kursdokumentasjon Deltager vil motta kursbevis

Ny utgave i salg nå!  Le Corbusier headerkampanje Fb norwegiancoloursenter ncs

 

Kursdatoer Sted  
 24. oktober

Norges FargeAkademi, Oslo

  ledige plasser
12. desember

Online kurs

  ledige plasser

  

Ønsker du å melde deg på - send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  , merk mail med Le Corbusier kurs.