Norwegian Colour Senter AS
Essendrops gate 3, 0368 Oslo
Pb 5058 Majorstuen, 0301 Oslo
E-post: post@ncscolour.no
Nyhetsbrev
Elev øvelser i moderne fargeundervisning.
Vi har mange lærerike og nyttige øvelser som er relevante for en bred gruppe brukere av farger, både på kreative og vitenskapelige nivåer. Alle øvelser/oppgaver er pedagogisk oppbygget og av høy kvalitet.
Øvelsene er også et uunnværlig hjelpemiddel i moderne fargeundervisning ved videregående skole, fagskoler, yrkesskoler, universitets- og høyskolenivå. Fargeprøver og oppgaveark med instruksjoner er inkludert.
Vi har en stor brukergruppe av disse øvelsene innen alle former for fargelære. Vi bruker også disse øvelsene ved mange av våre egne kurs og undervisning om fargelære.
NCS Studiemateriell har blitt produsert for å være brukervennlig og relevant for en stor gruppe ulike brukere av farger - uansett om det er en student eller på et profesjonelt nivå. Fargeøvelsene passer både på kreative og vitenskapelige nivåer.
Komplett kurs og undervisningsplan
ELEV-øvelsene gjør det mulig å jobbe med ekte fargeprøver. I en nøye planlagt rekkefølge av intresante prosesser, trener studiematerialet øyet til å kjenne igjen likheter og forskjeller blant farger. Dette utvikler de nødvendige kunnskapene som behøves for å systematisk sortere, beskrive og kommunisere egenskaper hos farger med hjelp av ord og symboler - øyet blir "sorteringsmaskinen". Poenget er å observere fargene og kunne beskrive hva man ser.
DEMO-øvelsene har fargeprøver i større format enn de ordinære elev-øvelsene. Disse er beregnet for montering på plansje eller flanellkartong. Prøvene er tilpasset plansjestørrelse 50x70cm
Elev øvelsene er delt inn slik:
Step 1
Step 2
Step 3
Step 4
Step 5
Step 6
Step 1:
- 1.1 Kulørtoneforskjeller (Hue differences)
- 1.2 Nyanseforskjeller 2 farger (Nuance differences 1 og nuance differences 2)
- 1.3 Elementærfarger med egenskaper (Colour resemlances)
Step 2:
- 2.1 Fargesirkel 3 nyanser (Colour circle)
- 2.2 Fargetriangler 4 farger (Colour triangle)
- 2.3.1 / 2.3.2 / 2.3.3 / 2.3.4 Fargeanalyse (Colour analysis x4)
Step 3:
Step 4:
- 4.1 Nyanselike farger (Hue similarity og nuance similarity)
- 4.2 C / S / W Grad- og relasjonslikhet i svarthet, kulørhet og hvithet. (Chormaticness similarity, blackness similarity og whiteness similarity)
Step 5:
- 5.1 Lyshetslikhet (Lightness similarity)
- 5.2 Kontrastforsterkning - lyshet (Simultaneous contrast lightness)
- 5.3 Kontrastforsterkning - kulør/nyanse (Simultaneous contrast hue & nuance)
Step 6:
- 6.1 Nyanselike farger (Hue similarity & nuance similarity) AVANSERT
- 6.2 Grad- og relasjonslikhet i svarthet, kulørhet og hvithet (Colour similarities nuance black + cromatic + white) AVANSERT
- 6.3 Farger i kvadrat (Final colour circle test) AVANSERT
NCS komplett sett med 12 øvelser og 24 enkeltøvelser.
NCS Komplette elev-øvelser er en serie øvelser som skal gi studenter/eleven kunnskap om fargelære og hvordan NCS-systemet fungerer. Øvelsene er inndelt i 5 grupper - Fargeteori, Hvordan NCS fungerer del 1, Hvordan NCS fungerer del 2, Farger med likheter og relasjoner, Ulike kontraster.
Målet med utdannelse i NCS-systemet er å oppnå en dypere forståelse for hvor viktig fargenes rolle er i ulike sammenhenger. Alle som bruker farge som et viktig verktøy i sitt arbeide eller i sine studier og forskning har behov for denne kunnskapen. Så hvis du f.eks er arkitekt eller designer og arbeider med innredning, produkt- og grafisk design, eller som frisør, blomsterdekoratør, maler, trykker eller kanskje innen nærings- eller legemiddelindustrien, har du stor nytte av å lære deg NCS-systemet.
NCS tilbyr utdannelse i NCS-systemet (Natural Colour System) og fargelære. Du kan delta på kurs og/eller benytte NCS Studiemateriell i egen undervisning.
Med NCS-systemet som bygger på hvordan vi ser farge, kan man fargebestemme ulike materialer og få ett brukervennlig språk for fargekommunikasjon i hele verden.
NCS- Natural Colour System er basert på en lang tradisjon av fargeforskning og stammer fra kunnskap om og forståelse for farge ut i fra ulike perpektiv. Den er kunnskapsbasert, ikke bare fra et forskningssynspunkt, men har også forankring i disipliner som kunst, filosofi og teknikk.