×
 x 

Handlekurv er tom

Vi holder sommerstengt i uke 28-30.
Forespørsler og bestillinger vil bli ekspedert i uke 31/32.
Henvendelser vil bli sporadisk besvart.

Norwegian Colour Senter AS

punkter

Essendrops gate 3, 0368 Oslo
Pb 5058 Majorstuen, 0301 Oslo

Nyhetsbrev

Bruk av NCS-koder for beskrivelse av farge, i kommunikasjon eller markedsføring av egne farger, produkter eller tjenester

Dersom det er ønske om å benytte NCS-koder, illustrasjoner el. for å beskrive farger i markedskommunikasjonen på nettside, i digitale løsninger, på facebook/sosiale medier eller i brosjyrer, kreves en NCS Lisens med NCS Colour AB.

NCS®© Natural Colour System, er et internasjonalt registrert varemerke og innebærer at referanser til NCS i brosjyrer, nettsteder, etc. krever en lisensavtale.
NCS lisens gjelder pr år, og fastsettes etter bedriftens bruksmåte, antall farger, etc.


Eksempel:

 • En butikk som ønsker å markedføre sine produkter ved bruk av NCS-koder i brosjyrer og på nettsider - årlig lisens fra 800-1200 Euro.
 • En dør/list/vinduprodusent som produserer og fargesetter etter NCS-systemt, samt markedsfører NCS-koder - årlig lisens fra 1500 Euro.
  (gjør oppmerksom på at NCS Lisens må beregnes eksakt)


BLI NCS - LISENSINNEHAVER

Ved å sikre deg denne lisensen får du tilgang til NCS Standard-farger med ubegrenset mulighet til å matche farger på enhvert materiale.
Du vil dra nytte av en lisens som muliggjør presis fargekommunikasjon.
Å ha en lisens sikrer nøyaktig fargetilpasning på tvers av materialer, gir mulighet til å kommunisere nøyaktige farger på produkter og er en måte å kommunisere farger med fagfolk globalt.
Dette forbedrer produktkvaliteten, styrker kundenes informerte valg, effektiviserer kommunikasjonen og gir et konkurransefortrinn gjennom kosistent og effektiv fargestyring.

Fordeler:

 • Bruke NCS kommersielt
 • Få full tilgang til NCS-systemets åndsverk, varemerker og profesjonelle løsninger
 • Kommunisere og/eller referere til NCS-systemet ovenfor en kunde
 • Bruke NCS for å beskrive en farge
 • Bruke NCS i markedsføringsmateriell og produktemallasje
 • Produsere eller bruke en underleverandør som produserer farger i NCS

 

Ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for mer informasjon og for beregning av lisens.

 

Klikk her for mer informasjon om NCS lisens:
 About NCS Licence (Eng. text)

Det finnes tusenvis av autoriserte bedrifter i verden med NCS Lisens. De bruker NCS på mange ulike måter for å øke salg og kundens tillit. Alle deler de et felles mål: at det skal være logisk og lett å kommunisere farge.

 
NCS Royalty Copyright Trademark.jpg

NCS®© muliggjør kommunikasjon og markedsføring av farge på en professionell, nøye og universell måte. Det kan omhandle malingsfarge, produktfarger, digitale farger eller andre farger. Bruken av NCS reguleres via NCS Lisens. Lisensen brukes gjerne for å presentere resultatet i en forskningsrapport, for å vise hvordan farger er relatert til hverandre eller for å definere farger i sitt arbeid.

Spørsmål kan strekke seg fra hvilke farger som bør brukes i et spesifikt prosjekt i et boligområde, farger til den nye bedriften til hvilke farger som bør anvendes til f.eks en ny produktlinje. NCS tilbyr et visuelt system som definierer passende farger uansett material. Andre vanlige bruksområder er produsenter som vil samsvare sin fargekolleksjon via NCS i en brosjyre eller på en hjemmeside, eller via en programvare som vil integrere NCS (-RGB) verden i en digital applikasjon.

Med en lisensavtale får du retten til å referere til NCS i trykk, på prøver, digitalt m.m. Presenter gjerne din bedrift for oss så skreddersyr vi en lisensavtale som gir deg fordelen av et riktig fargesystem.

Bli en NCS®© Lisensinnehaver


Lisensen for kommersiell bruk er en årlig avtale som skal betales. En lisens for ikke-kommersiell bruk kan være gratis, f.eks når NCS brukes innen forskning.

Vi informerer gjerne om det trengs en lisens for ditt behov og hva lisensen inkluderer, samt at vi gir deg et komplett forslag til avtale. Som regel inngår vi avtaler med alle intresserte. Vi går ut fra at all bruk av NCS uten lisensavtale har skjedd i god tro og en lisensavtale i dette fall kan korrigere en slik bruk, forutsett at den berørte bruken kan omfattes av en lisensavtale ifølge NCS policy.

For å kunne tilby din bedrift en NCS Lisensavtale må vi vite hvordan du vil bruke NCS i din bedrift. Vi må også ha et omtrentlig tall av årsomsetning og hvilket marked dere sikter mot. Vår policy baserer seg på et rimelig villkår der vi bevilger lisens for lovlig bruk av NCS.

 

Uten godkjent NCS Lisensavtale er det ikke tillatt:

 • Å utnytte NCS opphavsrett
 • Å bestille eller produsere fargekart/fargevifter fysisk eller digitalt med referanse til NCS-systemet/koder
 • Å kopiere NCS originale produkter
 • Å benytte NCS standard fargesamlinger for produksjon av fargekart/fargeprøver
 • Å lage eller opprettholde eb database i trykket eller digitalt format med referanse til NCS-systemet/koder
 • Å utføre en aktivitet som innebærer bruke av NCS-systemet/koder
 
Dersom en bedrift produserer eller markedsfører produkter som beskrives med NCS-systemet eller NCS-koder på emballasje, i litteratur, i dokumenter, i digital form eller på Internett kreves en lisens.
Ved bruk av NCS-koder og illustrasjoner i publikasjoner, manualer og lignende kreves en skriftlig tillatelse.
Feilaktig produksjon eller distribusjon som har blitt utført på ordre fra tredje part (eks. en kunde), gjør ikke saken formildende.
Begge parter, den som har gjort orderen og den som tatt imot orderen, overholder ikke opphavsretten og risikerer følger.
 


Er du usikker på om du trenger en lisens - ta kontakt med oss: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les mer om fordeler her