×
 x 

Handlekurv er tom

Norwegian Colour Senter AS

punkter

Essendrops gate 3, 0368 Oslo
Pb 5058 Majorstuen, 0301 Oslo

Nyhetsbrev

lecturer edited edited

Norges FargeAkademi tilbyr erfarne, inspirerende og talentfulle kursledere/fargeeksperter med ulik faglig bakgrunn knyttet opp mot kursenes innhold og tema.

Våre kursledere bringer med seg et unikt sett med ferdigheter, lidenskap og ekspertise som gjør hvert kurs til en inspirerende og lærerik opplevelse.
Vi hjelper deg med å oppdage, utforske og mestre fargenes verden.
Gjennom vår ekspertise, lidenskap og engasjement, er du garantert en inspirerende og berikende læringsopplevelse som vil gi deg de ferdighetene og kunnskapene du trenger.

Therese Sandem NCS 2 edited

Therese Sandem
-  er kursleder og faglærer i fargesystematikk hos NCS i Norge/Norges FargeAkademi siden 2003. Hun har utdannelse i salg- og markedsføringsledelse, og innen fargeteorier og avansert fargesystematikk, gjennom bla. Skandinaviske Färginstitutet i Stockholm og NCS Colour Academy. Ved siden av oppgaven som kurs- og foredragsholder, er Therese daglig leder i Norwegian Colour Senter AS, som er Natural Colour Systems (NCS®©) distributør/agentur i Norge. Hun er NCS-rådgiver og faglærer i fargesystematikk, farger og fargekommunikasjon, og har høy kompetanse og solid erfaring i utnyttelsen av NCS®© systemets profesjonelle hjelpemidler, analoge/digitale produkter og studiemateriell. I tillegg til å ivareta NCS®© som Norsk standard (NS), har hun stor innsikt innen rådgivning og oversettelser i forholdet mellom NCS®© og andre fargesystemer, som RAL, Pantone, RGB, CMYK m.fl.

 

 

 

 

 


Christine Hærra 
- en fargerik fest og et fyrverkeri av en interiørdesigner og stylist!
Hun driver firmaet Drømmefabrikken AS. Gjennom de siste 20 årene har hun jobbet med de fleste Norske interiørmagasinene, div. prosjekter i reklamebransjen og etter hvert med mer konkrete interiørprosjekter for privatpersoner, hotell og restauranter. Christine er en attraktiv foredragsholder, da hun har stålkontroll på trendene og vet hva som kommer til å prege interiørene fremover. Hun underviser også ved flere skoler.
Christine er utdannet interiørkonsulent, designer og eksponeringsdesigner. Christine er anerkjent for sin eklektiske stil, genuine kunnskap om farger og en helt unike evne til å kombinere farger, stilarter og mønstre. I mange år jobbet hun med utvikling av fargekart og brosjyrer for Fargerike Norge. «Jeg elsker å sette sammen spennende paletter for kundene! Uvante og uventede kombinasjoner som de aldri ville funnet frem til selv.  Jeg er også veldig glad i planløsninger - det er som et puslespill som skal legges, og blir så bra når det stemmer til slutt. I tillegg er jeg praktisk - det skal være funksjonelt, praktisk og varig. Kortsiktige og lettvinte løsninger er jeg ingen tilhenger av, det gagner hverken miljøet, økonomien eller kunden», sier Christine Hærra.

Bilde Kine 2015

 

 

 

 

 


Kine Angelo
- Førsteamanuensis i farge, Interiørarkitekt, fargeforsker ved Institutt for arkitektur og teknologi, Fakultetet for arkitektur og design, NTNU i Trondheim. Hun har 20 års praksis som interiørarkitekt i Norge, med ekspertise innen fargesetting i arkitektonisk kontekst - både interiører og eksteriører. Siden 2010 har hun primært jobbet som fargedesigner og holdt fargekurs, foredrag og workshops for utdanningsinstitusjoner, organisasjoner, bedrifter og kommuner. Hun jobber aktivt for økt fargekompetanse – både nasjonalt og internasjonalt, enten som styremedlem ved Light & Colour Group og Forum farge, gjennom formidling i media og faglige fora, eller gjennom arbeider med fargeveiledere og fargepaletter for byer, borettslag og enkeltstående bygninger. Som Grete Smedal, bruker hun NCS-systemet som verktøy gjennom hele designfasen.

 

Manuela Hardy profilbilde Norges FargeAkademi

 

 

 


Manuela Hardy
 - er formgiver og arkitekt. Hun jobber for seg selv siden 2017. Manuela er opptatt av hvordan form og farge påvirker livene og hverdagen vår. Manuela tegner eneboliger, hytter, og ferieleiligheter. Farge brukes på ulike måter i prosjektene for å skape liv, for å referere til historiske verdier og for en positiv fremtidsutvikling. Hun  er opptatt av farger i detaljer og på gulv for å skape litt spenning og glede, men også for å praktisk skille elementer fra hverandre. I eneboliger som Manuela fargesetter benyttes ofte en rolig palett, noe de fleste føler seg trygge med og kan ha lenge, ofte i kombinasjon med noen spennende farger som kan brukes som et utgangspunkt i hele boligen.
  

MetteLorange bilde

 

 

 

 

 


Mette L´orange
 - er arkitekt MNAL og billedkunstner med utdanning fra Oxford Brooks University, Arkitekthøgskolen i Oslo og Statens Kunstakademi. Hun har praktisert blant annet hos Niels Torp Arkitekter as og ledet Institutt for Romkunst i 12 år. Nylig avsluttet hun professorater i farge ved Universitetet i Bergen, Fakultet for Kunst, musikk og design, og ved Kunsthøgskolen i Oslo. Egen praksis (A-H-A) i feltet mellom kunst og arkitektur, og også kulturminnevern, har farge som fokus, fra maleri til fargesetting av arkitektur på ulike nivåer. (Rom/hus/gate/område/by). Hun er fagskribent og fagforfatter og formidler av fargens potensiale gjennom en rekke foredrag. Bok: «Farger i arkitekturen. Byen, stedet, gata». Scandinavian press 2008. Mette L´orange er styreleder i Forum Farge, Norges nettverk for fargeforskning og praksis.

Marte Osvoll Valderaune kursleder NorgesFargeAkademi

 

 

 

 

 

 Marte Osvoll Valderaune
 - er utdannet master i arkitektur ved NTNU med spesialisering i farge og bygningsvern. Hun har bred kompetanse innen bruk av tradisjonell maling og naturlige pigmenter og jobber for å formidle viktigheten ved valg av maling og farge. Hun har siden 2014 drevet sitt eget firma Alt kan bevares som i hovedsak jobber med fargesetting av historiske bygninger. Hun har jobbet med undervisning i farge og NCS både ved NTNU og Høgskolen Kristiania. Hun har skrevet og utgitt boken Praktisk fargesetting av historiske interiør som er en lærebok som formidler hvordan NCS-systemet kan brukes som verktøy for å gjøre riktige fargevalg i historiske bygninger.

Christel Eline Wigen Grøndahl kursleder

 

 

 

 

 

 

 


Christel Eline Wigen Grøndahl
 - er master i kunsthistorie fra UiO og har jobbet i nettportalen Bygg og Bevar med informasjon til huseiere med gammelt hus i 10 år.
Bygg og Bevar er et samarbeid mellom Klima- og miljødepartementet og Byggenæringens Landsforening.
Engasjementet hennes for malerfaget og fargelære er stort.
Hun har tidligere jobbet som rekvisittmaker og kulissemaler blant annet på den Norske Opera.


Marit Andreassen kursleder NCS Norges FargeAkademi

 

 


Marit Andreassen
 - er fagansvarlig og lærer på linjen Interiør, Fagskolen Kristiania. Hun har også arbeidet i en årrekke som studierektor på Westerdals Eksponeringsdesign. Marit er forfatter av boken Retail Design, den fysiske butikken som markedsføringskanal som ble lansert av Cappelen Damm Akademisk høsten 2017 og har holdt en rekke kurs innenfor faget Retail Design. Hun har lang erfaring med interiør og retail design i form av design av butikk konsepter, frisørsalonger, kontorer, bibliotek, messer samt produktplasseringer og utstillinger. Marit har også utført flere forskjellige studier innenfor faget retail design og spesielt i forhold til butikkens fokale punkt og fargenes påvirkning på butikkens kunder.

1187269773

 

 

 

 

 

 

 Tove Steinbo
 - er konsulent, kurs- og foredragsholder innen temaer som arbeidsmiljø, salg- og markedsføring, merkevarebygging, motivasjon, dialog og teambygging. I tillegg har hun gjennom 20 år tilegnet seg en meget stor spisskompetanse innen fargesymbolikk og fargepsykologi/fargenes påvirkning. Hun gir også personlig veiledning både for næringslivet og privatpersoner. Steinbo er kjent fra flere radio- og TV program, bl.a. en serie på seks halvtimes program på NRK om farger og selvtillit. Hun har sin bakgrunn fra næringslivet innen flere bransjer. Siden 1991 har hun drevet sitt eget firma Tove Steinbo – Dialog www.steinbo-dialog.no. Kurset hun leder hos Norges FargeAkademi bygger på hennes bok Fargene Forteller, Om fargenes betydning - symbolsk, psykologisk og estetisk.

 Profil bilde Grete Smedal

 

 

 

 

 Grete Smedal
- (tidligere kursleder hos NCS) Interiørarkitekt, forfatter og tidligere professor ved Kunsthøgskolen i Bergen. Idag arbeider hun som fargedesigner i eget firma i Designfellesskapet på Bryggen i Bergen. Hun har lang erfaring fra kurs og foredragsvirksomhet, og med fargeundervisning, også internasjonalt. Hun er ideskaperen og ildsjelen bak fargesettingen av Longyearbyen på Svalbard som startet i 1983. I sin praksis har hun arbeidet med ulike typer fargesetting av arkitektur og utviklinger av strategier for fargeplanlegging. Som fargedesigner har hun basert sin ideutvikling og beskrivelser, på NCS systemet både i planleggingsfaser og i den kreative prosessen ved å velge farger. Grete er i dag pensjonert.

MariaHorgen profilbilde1 edited 

Maria Horgen - har en Bachelor i kunst, med interiørarkitekt som felt, og en sertifisering som Fargerådgiver fra Norges FargeAkademi. Hun har hjulpet folk med hjemmene deres i over ti år, og er opptatt av å skape varige hjem med en tidløs fargepalett. Maria har holdt foredrag om farger og interiør, og har i flere perioder vært fargelærer på interiørlinjen på Høyskolen Kristiania. Hun er svært opptatt av farger og er en "fargenerd", som hun liker å kalle seg selv. Maria har i samarbeid med Jorunn Tharaldsen skrevet boken "Dusty, tidløse farger"utgitt i 2018, hvor visjonen er å vise hvordan man kan la seg inspirere av naturen, historiske bygg og hjem, og ta det med seg inn i eget hjem. Boken er inspirerende og høyaktuell for alle fargeintresserte. Les mer om boken her. Underveis i bok-prosessen ble også tapetet Dusty skapt, som i dag er i salg hos utvalgte butikker og på dustyfarger.no

mette molly edited 

 

 

 


Molly og Mette
- Ved vår administrasjonsavdeling finner du Molly og Mette.
De har full kontroll på alle administrative oppgaver ved Norwegian Colour Senter og Norges FargeAkademi.
Begge to ivaretar og bidrar i den daglige driften med varierte arbeidsoppgaver.