×
 x 

Handlekurv er tom

Norwegian Colour Senter AS

punkter

Essendrops gate 3, 0368 Oslo
Pb 5058 Majorstuen, 0301 Oslo

Nyhetsbrev

eterisk interiør edited

Inspirerende kolleksjoner av de mest dominerende trendene som gjelder nå.

Du kan velge mellom: 2024+ og 2025+

Se utvalget av NCS Trend farger her

 

Du finner den siste trenden (for 2025+) nederst i denne artikkelen!

I den dynamiske designerverden spiller fargerender en avgjørende rolle i å påvirke forbrukernes preferanser, forme produktutvikling ig definere estetiske retninger på tvers av ulike bransjer.
NCS Colour Trends gir en verdifull innsikt i den utviklede paletten som vil forme designlandskap globalt. Her fordyper vi oss i de forventede fargetrendene for og utforsker potensielle implikasjoner for design og kreativitet.

Forstå NCS

NCS (Natural Colour System) er et vitenskapelig basert fargesystem som brukes over hele verden for nøyaktig fargekommunikasjon. Det gir en logisk og intuitiv måte å beskrive, organisere og kontrollere farger på, noe som gjør det til et uvurderlig verktøy for designere, arkitekter og produsenter. Systemet er basert på hvordan farger oppfattes av det menneskelige øyet, og tilbyr et omfattende rammeverk for å analysere og forutsi fargetrender.

NCS har finjustert en metode for å forutse trendbevegelser ved å bruke intelligensen til NCS-systemet og gjennom samarbeid med anerkjente internasjonale fargeeksperter de siste 10 årene.
Målet med trendprognosen er å inspirere og tilby innsikt i trendbevegelser, muliggjøre velinformerte fargebeslutninger og skape fengslende fargeharmonier på tvers av ulike bransjer.

 

Trender 2024

 

NCS colour trend 2024+ magazine
(fargevifte og magasin)
NB! Begrenset opplag

Inneholder eksklusive bildecollager, samt internasjonale relevante fargepaletter.

Få et unikt innsyn via et premium trendmagasin i hva som påvirker retningene for farger, materialer og overflater fra et internasjonalt perspektiv.

Fargeviften er delt inn i fire trendretninger:

 • Ungt folk
 • Trespark
 • Hjerte / Stopp
 • Star Gazer

YoungFolk Young Folk er glade, kromatiske, balanserte og vakre pastellnyanser.

WoodKick Wood Kick er naturlige og rå farger.

Hjertestopp Heart / Stop er rene farger med røde nyanser. 

Star Gazer Star-Gazer er elegante farger i lilla og fiolett sammen med mørkere tonede farger og gull.

 colortrendmagazin1 redigert  

NCS trender 2023fargevifte redigert

Kjøp magasinet inkl. fargeviften 2024+ her

 

 

Trender 2025

NCS Colour Trends 2025+ 
(fargevifte og magasin)
NB! Begrenset opplag

Premium trendmagasin med en komplementær fargevifte.

 

Trender for 2025+

 • Bærekraftige fargetoner
 • Teknologisk innovasjon
 • Kulturelt mangfold
 • Velvære og mindfullness
 
Bærekraftige fargetoner
 
Ettersom bærekraft blir stadig mer sentralt i forbrukernes preferanser og bedriftens agendaer, reflekterer fargetrender et skifte mot miljøbevisste valg. Forvent å se en rekke jordfarger, inspirert av naturens rike palett. Nyanser av grønt, som minner om frodige skoger og foryngende landskap, vil dominere, og symboliserer vekst, harmoni og miljøforvaltning. Varme nøytrale farger som sandete beige og myke brune farger vil utfylle disse greenene, som gjenspeiler roen i naturlige omgivelser og fremmer en følelse av jording og balanse.
 
Teknologisk innovasjon
 
Ettersom teknologien fortsetter å revolusjonere alle aspekter av livene våre, vil fargetrender gjenspeile fusjonen av digital utvikling med menneskelig erfaring. Futuristisk metallikk, iriserende finish og lysende fargetoner vil regjere, og legemliggjøre innovasjon, fremgang og en følelse av undring. Tenk på levende blues som minner om digitale skjermer, elektrifiserende lilla som fremkaller mystikken i cyberspace, og metalliske aksenter som legger til et snev av raffinement og modernitet til ethvert designopplegg.
 
Kulturelt mangfold
 
I en stadig mer sammenkoblet verden blir kulturelt mangfold feiret og omfavnet som aldri før. Fargetrender for 2025 vil gjenspeile denne rike billedvev av globale påvirkninger, og henter inspirasjon fra ulike tradisjoner, historier og identiteter. Fet, levende fargetoner hentet fra tradisjonelle tekstiler, urfolkskunst og etniske motiver vil stå i sentrum, og fylle rom med energi, vitalitet og en følelse av inkludering. Fra flammende røde og solfylte gule til dype indigoer og krydrede appelsiner, forvent å se et kaleidoskop av farger som feirer skjønnheten i menneskelig uttrykk og kulturarv.
 
Velvære og Mindfulness
 
I en tid preget av stress og usikkerhet, er det en økende vekt på velvære, oppmerksomhet og egenomsorg. Fargetrender vil reflektere dette skiftet mot å skape rom som fremmer avslapning, foryngelse og følelsesmessig velvære. Myke, beroligende pasteller som beroligende blåtoner, milde grønne farger og delikat rosa vil dominere, og skape rolige omgivelser som oppmuntrer til introspeksjon og ro. Disse undervurderte fargetonene, som minner om en fredelig soloppgang eller et rolig sjølandskap, vil fremkalle en følelse av harmoni og balanse, og fremme en dypere forbindelse med seg selv og verden rundt oss.

 

Fargeviften er delt inn i fire trendretninger: 

 • Gaia
 • På av
 • Indre
 • Eterisk

 

 Emne 1 Fokus på blå og grønne toner (natur og vann) som gir en beroligende effekt.

På Av1 Lyse og mørke nyanser er kombinert av to kromatiske farger.

Indre1 Et fargevalg som fremkaller følelser av komfort, varme og glede.

Eterisk 1 Lyse, lette og flytende farger.

 

fargetrender 2025

Du kan kjøpe magasinet inkl. fargevifte her

trend2025 redigert

Du kan kjøpe fargeviften  uten magasin her

 

gaiafargevifte redigert onofffargevifte redigert Innerfargevifte edited etheric fan redigert

 

Andre NCS produkter, fargevifter og Designer Tools