×
 x 

Handlekurv er tom

Norwegian Colour Senter AS

punkter

Essendrops gate 3, 0368 Oslo
Pb 5058 Majorstuen, 0301 Oslo

Nyhetsbrev

NCS lanserer nå 100 stk. NYE Standardiserte NCS-koder - fra 1.950 farger til totalt 2.050 stk. standardiserte farger (S-koder). Alle NCS fargeverktøy får NYTT DESIGN & OPPDATERTE PRODUKTER med de 100 nye fargene.
 100 new NCS Standard Colours

Kjøp produktet her

HVORFOR 100 NYE FARGER
I løpet av de siste 40 årene har NCS revolusjonert hvordan man kan kommunisere farge og utviklet et attraktivt tilbud som støtter deg i ditt arbeidet med farge.
Vårt produktspekter dekker høy kvalitetproduksjon og tilbyr avansert fargeutdanning.
I år introduserer vi spennende nyheter og legger til 100 nye farger til NCS Standard utvalget: NCS går fra 1.950 farger til 2.050 Standard farger.

   100 nye vifte 1 edited 

Farger med lav kulørthet (fargestyrke) er ekstremt viktige i interiørdesign, produktdesign og arkitektur og svake forskjeller i nyanser eller kulør/fargetoner kan gjøre store innvirkning på det endelige designet. Av denne grunn har vi tilført Standard NCS-koder med tettere forskjeller i de lavt kulørte fargetonene. Dette gir flere alternativer og større kontroll ved bruk av tonede fargenyanser.

FIRE FARGEOMRÅDER

De 100 nye NCS Standard-fargene er delt inn i fire fargeområder. 

  • White delight
  • Nordiske mellomtoner
  • Flotte grå
  • Svartaktig eleganse

1 Image card 1 1024x576   3 Image card 2 1024x576   2 Image card 1 1024x576   4 Image card 2 1024x576

 

Se ALLE våre oppdaterte produkter i 2050 Standardiserte NCS-farger


BEDRE BRUKERVENNLIGHET
De 100 nye fargene er et resultat av en felles innsats mellom NCS Colour og vårt globale fellesskap av fargeeksperter for å forbedre NCS-systemet ytterligere.
"De svake kulørte fargene har i lang tid vært på topplisten vår når det gjelder bestselgende farger. Vi har gjennom årene sett hvor viktige disse fargene er. De brukes ofte i våre fargeutviklingsprosjekter med dekorativ malingsindustri, kjøkkenmerker, hvitevarer, bilindustri, etc. og topper gjentatte ganger listen over mest etterspurte farger av designmiljøet." - Ingela Koski-Vähälä, produktsjef, NCS Colour.

Ny teknologi har gjort oss i stand til å produsere prøver i helt nye nyanser med lav kulørthet. Disse har aldri tidligere eksistert i NCS Standard fargespekter.
"Vi har lagt til farger både for å komplettere NCS-fargespekteret og for å kunne tilby en utvidet fargepresisjon der det trengs." - Fredrik Lundgren, produktdesignsjef, NCS Colour.

De nye fargene har lav kulørthet (fargestyrke) med fokus på nyanser mellom gult og rødt. To helt nye nyanser er lagt til, NCS S 0601- og NCS S 1001-, ofte omtalt som off-white. 

NCS Index colour sorting by hue

OPPDATERT KONVERTERINGSVERDIER
Med lanseringen av det oppdaterte standardutvalget, tilbyr NCS oppdaterte fargekonverteringer til RGB og CMYK. Verdiene er beregnet fra NCS Primær Standard i henhold til de nyeste standardene innen farge-på-skjerm og farge-på-trykk. Dette betyr bedre samsvar mellom hvordan farge fra NCS ser ut på bestrøkne prøver, på skjermer og på trykt materiale.

FARGEKONVERTERING
Skjermer, så vel som trykkeriindustrien, drives av innovasjon for å finne nye og bedre måter å gjengi farger fra realiteten. De nye konverteringsdataene fra NCS hjelper både brukere og markedsførere med å presentere farger via nettsider, digitale presentasjoner, apper og trykte medier på en mer nøyaktig og pålitelig måte. Å bruke de oppdaterte verdiene fra NCS bidrar til å tette hullene når de samme fargene presenteres i forskjellige sammenhenger.

 

NYTT DESIGN & OPPDATERTE PRODUKTER
I forbindelse med tilføring av 100 nye farger, vil vi også oppdatere de mest populære designverktøyene som inneholder fargeprøver slik at de blir komplette med 2.050 Standardiserte NCS-farger. Dette inkluderer produktene NCS Index, NCS Color Atlas, NCS Color Block, NCS Color Album & NCS Color Box.

Oppdateringene er laget for å forbedre brukervennlighet, holdbarhet og miljømessig bærekraft på verktøyene. Designoppdateringer inkluderer fjerning av plast fra produkt og emballasje, samt oppdatering av materialene til emballasje/oppbevaringsdekslene.

En av de største kildene til avfall innen malings- og lakkindustrien samt for andre dekorative materialer og produkter, er at fargen ikke ble slik kunden hadde tenkt. Vår ambisjon er å redusere avfallet ved å tilby bedre verktøy for design og forhåndsvisning av farger før du tar kjøpsbeslutningen. Dette betyr at vi streber etter å gjøre verktøyene mer nyttige, men også for å hjelpe brukere med å finne riktig farge raskere, spare tid og sikre et bedre resultat.

Design tools NCS produkter Norwegian Colour Senter small

NCS INDEX - komplett fargevifte
Den nye fargeflyten gjør det raskere og mer intuitivt å finne fargen du ønsker eller leter etter. Brukertester viser at dette gjelder både erfarne brukere og de som er nye i NCS-systemet.
Oppdateringen hjelper brukere som leter etter en spesifikk NCS-kode, så vel som de som har en farge i tankene å finne denne på en rask måte.

NCS colour ATLAS
Nye sider er lagt til med de nye hvitaktige nyansene med høy hvithet og gradert svarthet. Akkurat som på gråskalasiden (første side i atlaset etter fargesirkelen) kan disse fargene også finnes på hver fargetriangel utover i Atlaset. De første guidesiden gjør det lettere å sammenligne hvitaktige/sortaktige farger med forskjellige kulørtoner/farger.

NCS colour BLOCK
Nye forsider på de enkelt fargeviftene gjør det lettere å navigere i hvilken blokk du skal søke etter fargen din. I den kulørtoneordnede versjonen er de "gulaktige" fargene samlet i viften med det gule dekselet, de "gul-røde" fargene er i den oransje viften og så videre.
Den nyanseordnede versjonene av NCS colour BLOCK er forsidene ordnet ved å øke nyansen mellom viftene. Denne måten å organisere farger på er perfekt når du ser etter flere farger med samme nyanse.

NCS colour ALBUM
Samme oppdateringer som NCS colour ATLAS.

NCS colour BOX
Nye fargerprøver i A6 format er lagt til med svakere baksidetrykk for å redusere gjennomsiktig bakside. Dette er viktig ved bruk av fargeprøver bla. til kvalitetskontroll eller som original prøver for produksjon.

 

Ønsker du informsjon de nye oppdaterte produktene kan du ta kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
Produktene kan bestilles i nettbutikken
 

RESULTATER FRA UNDERSØKELSER OG BRUKERTESTER
* Reduserer tiden for å finne en farge/nyanse med 20 %. Studier gjort i fargehandel og med kreative fagfolk innen design.

* Gul-rødt område av fargesirkelen inkluderer beige og brunt (som en nyanse av oransje) og rosa (nyanse av rødt). Disse nyansene er ekstremt viktige og populære innen interiørdesign.

* Lite kulørte farger (C=02) er de mest brukte fargene i NCS bortsett fra de nøytrale (N). Flere alternativer på dette området ble etterspurt av både design-, interiørmiljøet og malingsindustrien.

* Hvitaktige fargenyanser er ekstremt viktige nyanser for maling. Selv om det finnes utallige hvitaktige nyanser på markedet, har de fleste av dem mellom 05 til 10% svarthet og 00 til 02% i kulørthet (fargestyrke). Av denne grunn legger vi til to nye nyanser i dette rommet, 0601- og 1001-, som tilsvarer de mest solgte hvitaktige nyansene.

 NCS Index 2050 ny fargevifte

Kjøp Index 2050 original fargevifte her

Kjøp deksel til Index 2050 her

 

Mer informasjon - ta kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 23 89 77 50


Pdf.fil - information in English

Oversikt over 100 nye farger utgitt i 2022 

Oversikt over alle de 2050 Standardiserte NCS-kodene